Floor-wars (2010.03.20.)

 2010.03.27. 13:21

Múlt szombaton útnak indultunk Koppenhágába, heten Laura autójával, ami plusz ülésekkel hétszemélyes, csak épp a plusz ülések hiányoztak. Aznap este volt ugyanis a Floor-wars, egy neves breakdance-verseny.

Annak ellenére hogy elég rangos rendezvény a kategóriában, egy művház jellegű épületben zajlott. A földszinten szigszalaggal körberagasztottak egy négyzetet tánctérnek, a nézők (és épp nem táncoló versenyzők) pedig ezt ülték-állták körbe, vagy a karzatról nézték a „párbajokat”.

Három kategória volt: egyéni break, csapatok harca, és „popping”. Utóbbi egészen más táncstílus, a lényege talán hogy úgy mozognak a táncosok, mintha robotok lennének / kötélen rángatnák őket / tárgyakkal táncolnának stb., nézzétek inkább a videót (részlet a döntőből, a leendő győztes):

A csapatversenyben először 4-es párbajok voltak selejtezőként, itt szerepelt „Team Hungary” is. Sajnos nem jutottak tovább, de beszélgettem velük kicsit. Marci, SC és Wily Mosonmagyaróvárról jöttek, ahol a helyi művelődési házban saját iskolát akarnak alapítani. Örültek hogy magyar szót hallanak még ilyen messze otthonról is. :)

A szünetekben ment tovább a break, a nem indulók, vagy épp unatkozó versenyzők szórakoztatták a közönséget. Ez mind improvizáció, ahogy a hivatalos párharcok is.

A legjobb 8 csapat aztán kettesével mérkőzött meg egymással. A hangulat egyre fokozódott. A legjobb párbaj egyértelműen a Big Toe (Vietnam) vs. Extraordinary Gentlemen (Hollandia, 4. hely) volt, a közönség szinte megőrült, mindenki tapsolt, ugrált, kiabált, igazán forró volt a hangulat. Érdemes végignézni:

A győztes végül egy koreai csapat, a TG Breakers lett. A verseny után kezdődött az afterparty, az emeleti bárban, de sajnos Laura fáradt volt, így hazamentünk. Szívesen maradtam volna, lett volna kivel táncolni....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lommalounge.blog.hu/api/trackback/id/tr751872733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagy mihály 2010.03.27. 15:51:18

Eddig az volt a véleményem, hogy break a kificamodott izlésű gyerekek ugra-bugrálása.. de ez már döfi..de a közlés, riporteri munka az is jó.. nem leszel tudósító?? P..Np.

frrrr 2010.03.27. 16:18:08

@nagy mihály: örülök hogy át tudtam adni az élményt, és megváltozott a véleményed :)

Siegler 2010.03.28. 19:03:09

láttam már "egy-két" ilyen videót, de ami az utolsóban van... :)

nagy mihály 2010.03.29. 00:40:53

Hát csodálatosak ezek a brekes felvételek. És persze élmény, hogy ezt mi is látjuk. Cikamam.

carpinusbetulus 2010.03.29. 01:32:02

Ez a vietnámi-holland párbaj tényleg szuper!
süti beállítások módosítása